Prajitura cu gem

de Pushaa in Prajituri, 15 Dec 2013 | 10739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de lapte
  • 7 linguri de zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • faina cat cuptinde
  • 1 borcan de gem (eu am pus de gutui)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem:

Faina se amesteca cu praful de copt. Se bat ouale cu sare, zahar si zaharul vanilat, apoi se pune uleiul si laptele. Dupa ce s-a topit zaharul adaugam faina cat sa obtinem un aluat potrivit de tare.

Aluatul obtinut il impartim in 4, una din parti trebuie sa fie mai mica decat celelalte trei pentru ca o radem deasupra.

In tava punem hartie de copt si asezam prima foaie peste care punem un strat de gem. Tot asa procedam si cu celelalte doua foi. Ultimul strat trebuie sa fie de gem peste care radem partea mai mica de aluat oprita.

Intepam prajitura cu o furculita si o dam la cuptor pentru 30-35 minute.

Dupa ce am scos-o din cuptor, lasam la racit pudram si portionam .Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Figaro...Figaro...Figaro :)